Connect with us

Novosti

Raspisan tender za proširivanje pešačke zone u Knez Mihajlovoj

Objavljeno

:

Knez Mihajlova, Beograd

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za proširivanje pešačke zone Knez Mihailove ulice.

Konkretno, reč je o potezu Vasina – Uzun Mirkova, i to sa delom Ulice kralja Petra i Akademskim trgom. Pomenuti poziv obuhvata i izradu idejnog rešenja tramvajske deonice duž poteza Slavija-Kalemegdan.

Kako se navodi, ovim projektom predviđeno je fazno izvođenje radova kroz sedam faza i to najpre od Trga republike do Kneginje Ljubice, a potom od Kneginje Ljubice do Studentskog trga. Treća faza će obuhvatiti radove na Akademskom trgu ispred Filozofskog fakulteta, a posle toga su planirani radovi na Studentskom trgu, od Studentskog trga do Ulice kralja Petra. U poslednje dve faze radiće se Ulica kralja Petra od Knez Mihailove do Uzun Mirkove ulice, kao i Uzun Mirkova od kralja Petra do Tadeuša Košćuška.

Projekat treba da obuhvati popločavanje plemenitim materijalima (kamen, drvo, metal) na svim navedenim površinama, uklapanja novog popločavanja u postojeće stanje popločavanja Knez Mihailove ulice, predlog urbane opreme i mobilijara sa opisima koji precizno definišu kako se nabavljaju, ugrađuju i održavaju, projekat iluminacije sa predlozima funkcionalnog i dekorativnog osvetljenja, sa utvrđenim tipovima svetiljki, prikazima detalja, izborom svetlosnih elemenata i predlogom njihovog izgleda, kao i projekat hortikulturnog rešenja sa izborom vegetacije, vrstom sadnica i načinom održavanja, preneo je portal eKapija.

Rok za izradu tehničke dokumentacije je 290 dana, odnosno okvirno do kraja 2020. godine.

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno