Connect with us

Građevina

Porodična kuća koja se instalira za manje od dana

Objavljeno

:

Italijanski arhitekta Renato Vidal stvorio je prefabrikovanu preklopnu kuću za čiju instalaciju je potrebno manje od jednog dana. Dom M.A.Di je ekonomično rešeno stambeno rešenje, koje nije samo održivo, već je dizajnirano da traje i izdrži zemljotrese. Proizveden od strane specijalista za drvnu industriju Područje Legno u Italiji, kući M.A.Di izgrađen je pomoću CLT-a (cross laminated timber) za stvaranje modularne i multifunkcionalne anti-seizmičke porodične kuće.

Jednom na lokaciji instalacija kuće je relativno jednostavna, jer se svaki modul razvija i izlazi

Foto: M.A.Di

Kuća M.A.Di dolazi u nekoliko veličina, uključujući manju kuću od 27 kvadratnih metara (290 kvadratnih metara); Dvokrevetne kuće veličine 46 m2 ili 495 m2 i dvokrevetne kuće veličine 70 kvadratnih metara ili 75 kvadratnih metara (904 kvadratnih metara). Svaki dom se proteže na dva nivoa i opremljen je kuhinjom, trpezarijom i kupatilom koji se nalazi u prizemlju, dok se spavaće sobe nalaze na gornjoj etaži. Struktura rama objekta i jedinstvena mogućnost sklapanja omogućavaju kući da se prefabrikuju sa lokacije, ravno upakuju i transportuju preko kamiona ili kontejnera do naznačenog gradilišta.

„Zahvaljujući čeličnom profilu i čeličnim šarkama možemo jednostavno otvoriti i zatvoriti ovaj modul“, kaže Domenico Antonucci iz područja Legno za Nev Atlas. „Kada je modul zatvoren i preklopljen za transport, pakirana visina meri 1,5 m, a onda kada je otvorena na mestu, visina je 6,5 m.“

Kuća M.A.Di dolazi u nekoliko veličina, uključujući manju kuću od 27 kvadratnih metara

Foto: M.A.Di

Svaki modul M.A.Di sadrži galvanizirane čelične okvire koji su odgovarajuće proporcionalni kako bi podržali otvaranje i zatvaranje kuće. Poliuretanska pena se koristi za vodootpornost kuće, a takođe doprinosi njegovoj toplotnoj izolaciji. Zidovi su takođe izolirani sa kamenom izduvne gume sa velikom gustinom, a prozori mogu biti ugrađeni u PVC ili aluminijum.

Jednom na lokaciji instalacija kuće je relativno jednostavna, jer se svaki modul razvija i izlazi. Završna obrada kao što su krovne parcele, unutrašnji podovi, unutrašnji i spoljašnji zidovi dolaze na montažne ploče za jednostavnu montažu. Ceo proces treba da traje tri radnika od šest do sedam sati da se završi.

Prevedeno sa stranice: www.newatlas.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno