Connect with us

Arhitektura

Položen temeljac – Kula pored Ušća, 27.000 m² iznad zemlje

Objavljeno

:

Položen je kamen temeljac za novi poslovni objekat „Druga kula Ušće“.

„Investicija je vredna skoro 65 miliona evra. Na ovoj lokaciji gradi se 27.000 kvadrata iznad zemlje i još toliko ispod zemlje, što će u potpunosti promeniti ovaj deo Beograda slično kao u Frankfurtu, Londonu, Amsterdamu i drugim važnim finansijskim centrima“, rekao je gradonačelnik Beograda Sinša Mali.

Foto: Grad Beograd

Dodao je da će se sa nove kule, od 22 sprata, pružati pogled na rekonstruisan park Ušće i novootvoreni Muzej savremene umetnosti, novu filharmoniju koja će početi da se gradi naredne godine i na Prirodnjački muzej sa akvarijumom.

„Odavde će se videti i nova pasarela koja će spajati Beton halu i Kalemegdan, a na samo nekoliko stotina metara dalje biće i prva stanica gondole, koja će povezivati park Ušće i Kalemegdan. Sa ove kule videće se i novi most preko Save, čija gradnja počinje narednog leta i koji će, izmedju ostalog, biti pešački i biciklistički“, rekao je Mali.

Članica Odbora direktora „MPC Properties“ Tijana Vujović istakla je da se radi o strateškom projektu kompanije kojim se podiže nivo modernog poslovanja u Srbiji. „Kula će biti gradjena po standardima klase A, imaće 22 sprata sa 23.200 kvadrata za izdavanje. Gradiće se po standardu zelene gradnje i po BREEAM standardizaciji“, kazala je ona.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno