Connect with us

Arhitektura

Počelo rušenje PLAZMA ZGRADE u Beogradu

Objavljeno

:

Plazma zgrada, Beograd

Rušenje jednog od najkontroverznijih objekata u Beogradu, takozvane „beogradske mršavice“ u Ulici Svetozara Zorića bb na Medaković padini, započeto je pre par dana, a završetak radova očekuje se 15. jula ove godine. Pripreme za ovu akciju krenule su još 16. aprila, da bi sada bageri konačno počeli sa uklanjanjem objekta koji je građen bez dozvole, ali i koji je komšijama zaklonio pogled i pretio da se obruši.

– Imajući u vidu da je nelegalni objekat bruto površine više od 6.500 kvadrata, bili su neophodni i pripremni radovi, da bi samo uklanjanje počelo u sredu. Rok za okončanje je 15. jul – rekla je gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović.

Bilo je i prethodnih godina slučajeva rušenja divlje gradnje, ali nikad ovako velikog objekta. – Od stupanja na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji, Gradska građevinska inspekcija zatvorila je više od 220 bespravnih gradilišta, nadležnim tužilaštvima je podneto više od 180 krivičnih i drugih kaznenih prijava – objašnjava Božovićeva. Kako kaže, u prethodnom periodu uklonjeni su objekti bruto površine više od 12.000 kvadrata.

Izvor:blic

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement
Jooble - posao u građevini

Izdvajamo

Popularno