Connect with us

Enterijer

Phil Cuttance kombinuje gips i cement u svom asortimanu

Objavljeno

:

Londonski dizajner Phil Cuttance je proširio svoj asortiman ručno izrađenih predmeta sa šavronima i uključio poslužavnik, vazu i tanjir. Svaki od Cuttingovih predmeta Herringbone je ručno izrađen od Jesmonita – kompozitnog materijala koji kombinuje gips i cement sa smolom na bazi vode.

Foto: www.dezeen.com

Da bi se postigla teksturna površina, dizajner iz Londona napravio je set kalupa sa uzorcima od smole. Ovaj obrazac je prvi put napravljen na papiru, pre nego što je projektovan na ravnom plastičnom listu. Plastični sloj se zatim iseca i pali po obliku – formirajući pljosnati pljusak koji se zatim preklopi u željeni oblik. Rezanje zatim ručno oblikuje ovo livenje u pojedinačne oblike svakog objekta.

Konačni oblik vaza se stavlja u cement koji je obojen pigmentima kako bi stvorio svaku od sedam različitih završnih slojeva. Ovo uključuje žalfiju zeleno, taupe, tamno plave, opečne crvene, beli mermer, sivi mermer i granit.

Svakom komadu se zatim dodaje laserski obrađena plutena baza, označena imenom i brojem objekta, naglašavajući njihov kvalitet urađen rukom.

Izvor: www.dezeen.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno