Connect with us

Arhitektura

Otvoren Krimski most šest meseci pre predviđenog roka! (Video)

Objavljeno

:

Krimski most, dug 19 kilometara, ide preko Kerčkog prolaza koji Azovsko more razdvaja od Crnog i povezuje poluostrvo Kerč na Krimu sa Tamanskim poluostrvom na jugu Rusije. Predsednik Rusije Vladimir Putin je pustio u saobraćaj drumski deo mosta sa četiri trake, uz koji će kasnije biti izgrađen i železnički deo sa dve pruge.

Vladimir Putin, predsednik Rusije, Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije održao je govor na otvaranju mosta i zahvalio svim radnicima koji su radili na njegovoj izgradnji. On je dodao kako je u izgradnji „učestvovala cela zemlja“.

– Iskreno vam čestitam ovaj divan praznik. U pravom smislu reči – ovo je istorijski dan. Istorijski, jer su u različitim istorijskim epohama, još za vreme cara, ljudi maštali da izgrade ovaj most. Zahvaljujući vama, desilo se čudo – rekao je Putin na otvaranju Krimskog mosta.

Nakon toga je seo za volan u kamionu „Kamaz“ kako bi predvodio konvoj od 35 vozila preko 19 kilometara dugog mosta ka primorskom gradu Kerč, na Krimu.

Na tom kratkom putovanju u kamionu mu se, na njegov poziv, pridružio izvršni direktor kompanije za izgradnju mostova „SGM-Most“ Aleksandar Ostrovski, prenosi TAS S. Ruski predsednik čestitao je radnicima, koji su učestvovali u izgradnji Krimskog mosta. – Čestitam vam. To je prvi deo, prva linija, i možda najvažnija. Ne sumnjam da ćemo do jeseni završiti teretni deo, a kroz godinu dana i železnicku prugu – rekao je Putin. Izgradnju mosta, koja je počela u februaru 2016. godine, ruska država je poverila fabrici Strojgazmontaž, milijardera Arkadija Rotenberga, koji je Putinov partner u džudou.

Izvor: www.telegraf.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno