Connect with us

Građevina

Otvoren deo puta Koridora 10 na istočnom kraku

Objavljeno

:

Na istočnom kraku Koridora 10 juče je otvoreno za saobraćaj još 7,5 km autoputa u punom profilu (šest traka), od čega 5,5 km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada.

U saobraćaj je puštena novoizgrađena deonica između Staničenja i Pirota, kao i deo autoputa u zoni kosine Gradinje na obilaznici oko Dimitrovgrada. Izvođač radova na izgradnji obe deonice je grčka kompanija Aktor.

Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u saobraćaj deonice: Crvena Reka – Čiflik i Čiflik – Staničenje u dužni od 25,2 km, kao i deonica Sarlah – Pirot Istok, Pirot – Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrada u dužini od 30,5 km.

Preostalo je tokom 2018. da se završi deonica Bancarevo – Crvena Reka od 12,3 km sa kojom će se ujedno pustiti i završena deonica Prosek – Bancarevo od 9,4 km. Takođe, treba da se završi ove godine i deonica Staničenje – Sarlah u dužini od 3,2 km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah. Šef projekta Istok na Koriodru 10 Dušan Mijuk iz Koridora Srbije je rekao Tanjugu da će do kraja ove građevinske sezone biti završen ceo istočni krak Koridora 10 od ukupno 86,8 km. Mijuk je kazao da je u saobraćaj do sada pušteno nešto više od 60 km autoputa u punom profilu na tom delu Koridora 10, a da je ukupno završeno oko 70 km autoputa u punom profilu.

„Radi se na završetku preostalih 12,5 km najteže deonice Bancarevo – Crvena Reka, a u toku naredna dva meseca biće kompletirani radovi i na zavšetku oko četiri kilometra deonice Staničenje – Pirot“.

Foto: Tanjug

Paralelno sa tim biće završeno opremanje tru tunela na istočnom kraku Koridora 10: Bancarevo, Sopot i Sarlah, naveo je Mijuk.

On je nakon jutrošnjeg otvaranja dve deonica Koridora 10 kod Pirota i Dimitrovgrada, na kojima je glavni izvođač bila grčka kompanija Aktor, rekao da su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosno potpredsednica vlade i ministarke Zorane Mihajlović dobili nalog da se te deonice autoputa zbog građana puste u saobraćaj što pre, bez ikakve pompe. U Koridorima Srbije kažu da se izgradnja koridora odvija uz punu podršku Vlade Srbije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, lokalnih samouprava i drugih učesnika u realizaciji tog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta. Istočni krak Koridora 10 je jedan od najfrekventnijih pravaca u Srbiji i samo tokom letnjih meseci tu prođe više od tri miliona vozila.

Izvor: Tanjug

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno