Connect with us

Građevina

Opština Aranđelovac najbolja u izdavanju građevinskih dozvola

Objavljeno

:

anketa 1.000 preduzeća važan izvor informacija za PKS

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila u Aranđelovcu da je ta opština jedna od najboljih u izdavanju građevinskih dozvola. Ona je istakla i da će se nastaviti sa bržim sprovođenjem ozakonjenja i ulaganjem u putnu infrastrukturu u celom Šumadijskom okrugu.

Građevinske dozvole

„U prethodne tri godine uložene su blizu dve milijarde dinara u rehabilitaciju i rekonstrukciju putne infrastrukture u Šumadijskom okrugu, a u 2018. planirano je ulaganje još oko pola milijarde dinara”, rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u Aranđelovcu, gde je uručila i šest rešenja o ozakonjenju.

Mihajlović je istakla da je Aranđelovac jedna od najboljih opština u izdavanju građevinskih dozvola, kao i da se proces ozakonjenja u celom Šumadijskom okrugu odvija po dinamici koju su predsednici opština predvideli, saopštilo je ministarstvo.

„Ministarstvo i naši timovi pomoći će da se taj proces odvija još brže, jer je završetak procesa ozakonjenja od velikog značaja za građane, da naredne generacije budu vlasnici svojih kuća i stanova“, rekla je Mihajlović, koja je tokom posete Aranđelovcu održala odvojene sastanke sa rukovodstvom opštine Aranđelovac i sa predstavnicima Šumadijskog upravnog okruga.

Govoreći o izgradnji auto-puta Kragujevac-Batočina, potpredsednica Vlade je rekla da se raspisuje javni poziv za poslednju deonicu, kroz Batočinu, kao i da se nada da će polovinom godine biti gotov projekat i izabran izvođač, kako bi taj auto-put bio konačno završen.

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović rekao je da je današnji sastanak sa predstavnicima svih lokalnih samouprava iz okruga primer kako treba raditi u budućnosti i da je razgovarano o različitim temama iz resora ministarstva, uključujući ozakonjenje, stanovanje, putnu infrastrukturu i vodosnabdevanje. „Nadam se da ćemo, u saradnji sa vladom i ministarstvom, uspeti da realizujemo sve projekte koje planiramo i o kojima smo razgovarali“, rekao je Radović.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno