Connect with us

Budućnost

Oko 250 miliona evra za projekte za Niški okrug

Objavljeno

:

Za održavanje puteva u niškom okrugu, u protekle dve godine uloženo je 1,2 milijarde dinara, istakla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Najviše novca biće uloženo u izgradnju autoputeva

Mihajlović je na dodeli ključeva za 33 „socijalna stana“ u Nišu rekla da slede nova ulaganja i da je to način da Niš postane tranzitni centar, ali isto tako i centar koji će biti prepoznat po aerodromu. Ona je dodala da je posebno ponosna na niški aerodrom kroz koji je od početka godine prošlo 300.000 putnika, kao i da veruje da građani Niša vide rezultate koji su napravljeni u poslednjih nekoliko godina. „Kada smo kretali u taj posao mnogi su sa nevericom gledali u pokretanje tog aerodroma. Želimo još više od njega. U aerodrom se ulaže pet miliona evra u naredne tri godine, i želimo da razvijamo kargo na njemu i tu već sada imamo dobre mogućnosti i rezultate250, poručila je ona.

Potpredsednica vlade kaže i da će vlada Srbije do kraja godine potpisati ugovor sa Evropskom investicionom bankom, a vrednost projekta je oko 250 miliona evra, a kako je pojasnila, reč je o projektu na izgradnji i modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad, kao i izgradnji zaobilazne pruge oko Niša.

Izvor: Blic (Tanjug)

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno