Connect with us
Uncategorized

NOVI STADION KARAĐORĐE imaće 16.800 mesta

FK Vojvodina, stadion Karađorđe

Foto: FK Vojvodina, stadion Karađorđe

Prema navodima čelnika fudbalskog kluba Vojvodina, Novi Sad će biti bogatiji za novi stadion. Naime, pomenuta investicija vredi 25 miliona evra, a gradiće se uz podršku Srbije i to na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat.

Kako smo čuli iz uprave kluba, idejni projekat za izgradnju stadiona Karađorđe već postoji, a na sajtu FK Vojvodina nalazimo sledeće obaveštenje generalnog direktora Vojvodine Dušana Bajatovića: „Stadion sa 16.800 mesta biće izgrađen vrlo brzo, po svim najboljim i svetskim standardima. To će biti pravi stadion bez atletske staze, biće pomeren 20 metara pored Promenade, biće garaže, parking mesta, krugovi bezbednosti, moći će da doće bilo koji engleski, francuski ili nemački klub“.

Tenderi će, prema najavama, početi krajem septembra, a iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima rekli su da je planirana izgradnja novih stadiona i u Zaječaru, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu i Subotici, dakle – možete očekivati da će uskoro i vaš grad biti obogaćen novim prostorom koji će biti namenjen spotu i rekreaciji, ali i uživanju u utakmicama i energičnom navijanju.

Izvor: Blic