Connect with us

Budućnost

Novi Sad: Klisanski most dobija „blizanca“

Objavljeno

:

Novi most na kanalu Dunav-Tisa-Dunav kod Novog Sada projektovaće beogradska firma DB inženjering, a početak gradnje očekuje se 2019. godine. Izradnja mosta trebalo bi da košta oko 165 miliona dinara, biće blizanac postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta i njegova gradnja će omogućiti veći protok vozila na Sentandrejskom pravcu, piše portal 021.rs.

Klisanski most dobija „blizanca“ 2019. godine

Tender za izbor projektanta, koji je sprovela Uprava za građevinsko zemljište i investicije, završen je posle sedam meseci, jer se čekala odluka Komsije za zaštitu prava ponuđača povodom prigovora, koji je odobijen. DB inženjering je nastupio u zajedničkoj ponudi sa novosadskim MHM-Projektom, beogradskim „Hidroprojekt-saobraćaje,“, „Geourb group“ i Institutom za puteve, a posao projektovanja koštaće 8,6 miliona dinara sa PDV-om. Drugi ponuđač je bio Saobraćajni institut CIP Beograd, čija je ponuda bila skoro 14 miliona dinara. Treći ponuđač je bila grupa predvođena beogradskom firmom Encode sa ponudom od oko devet miliona dinara.

DB inženjering ima 240 dana, odnosno osam meseci da projektuje novi most, koji će vizueleno biti istovetan postojećem Sentanadrejskom mostu. Most će biti dug 195 metara i imaće dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističku i pešačku stazu i prostor za postavljanje instalacija, redovne i dekorativne rasvete.

Portal 021 dodaje da Uprava za građevinsko zemljište i investicije trenutno sprovodi tender za izbor firme koja će popraviti postojeći Sentandrejski most, a vrednost tog posla je oko 225 miliona dinara. Poslovi vezani za stari i novi most na kanalu DTD u Novom Sadu, povezani su sa proširenjem Sentandrejskog puta, ali za sada nema nikakvih informacija kada će uslediti ti radovi, piše 021.rs.

Izvor: 021.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno