Connect with us

Budućnost

Novembar je mesec za edukaciju o reciklaži

Objavljeno

:

U pet škola u Beogradu organizovana je edukacija dece o reciklaži

Šta je to reciklaža, šta da radimo sa upotrebljenom ambalažom i šta sve možemo da recikliramo – samo su neka od pitanja na koje će odgovore dobiti đaci pet osnovnih škola u Beogradu kroz edukativne radionice do kraja novembra, prenosi list Blic.

Deca Osnovnih škola „Ivan Goran Kovačić“, „Desanka Maksimović“, „Stevan Dukić“, „Vlada Aksentijević“ i „Borislav Pekić“, zahvaljujući saradnji Sekopaka i kompanije Delez Srbija, imaće organizovan reciklažni dan u okviru kojeg će naučiti kako se od starog pravi novo i kako se od otpada prave novi korisni proizvodi.

Reciklaža je postala tvorevina svake, respektabilne i razvijene zemlje

Reciklaža je postala tvorevina svake, respektabilne i razvijene zemlje

– Kompanija Sekopak će ove godine predati na reciklažu preko 75.000 tona ambalažnog otpada i ići ka ispunjenju cilja za 2017. godinu od 50 odsto. Cilj je da se u 2019. godini reciklira 60 odsto ambalažnog otpada, koji se može ostvariti samo sa razvojem primarne selekcije, tj. uspostavljanjem sistema odvajanja ambalažnog otpada na mestu nastanka. Sekopak kroz brojne akcije pokušava da podigne ekološku svest građana Republike Srbije i polazi od mališana koji su najbolji primer kako se treba ponašati prema životnoj sredini – istakla je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka Sekopaka.

Za decu će na radionicama biti organizovana predstava „Prljavo ili čisto, nije isto“, gledanje filma „Maksimova ekološka avantura“, a mađioničar će im pokazati kako ambalaža može da bude i pravi rekvizit za izvođenje trikova.

– Da bismo živeli u zdravijem i čistijem okruženju, svako od nas treba da da doprinos zaštiti životne sredine. Zahvaljujući timu ljudi koji svakodnevno vodi brigu o uticaju naše kompanije i proizvoda na sredinu, proces reciklaže otpada se svakodnevno odvija u našim radnjama, pa smo želeli da jedan takav reciklažni dan približimo i našim najmlađim potrošačima. U saradnji sa Sekopakom realizujemo edukativne radionice gde želimo da pokažemo deci zašto je važno reciklirati i da ih motivišemo na eko aktivizam – kaže Bojana Perić, menadžer za zaštitu životne sredine Delez Srbija.

Po završetku reciklažnog dana i edukativnih radionica mališani će imati priliku da odmah pokažu ono što su naučili

Po završetku reciklažnog dana i edukativnih radionica mališani će imati priliku da odmah pokažu ono što su naučili

Po završetku reciklažnog dana i edukativnih radionica mališani će imati priliku da odmah pokažu ono što su naučili kroz igru memorije sa pojmovima za pogađanje na temu reciklaže.

Izvor: Blic

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno