Connect with us
Arhitektura

NordHause pravi raj u Minesoti

Veliki gradovi dele dosta karakteristika. Imaju visoke zgrade, složene tranzitne sisteme i različito stanovništvo, ali ono što daje gradu svoj identitet i jedinstvenost su njegovi umetnici, restauratori i arhitektura. U Minneapolisu, najsevernijoj zajednici u Americi, jedan je od centara kulture. Pešačko okruženje u evropskom stilu poznato je po svojim specifičnim restoranima, bogatstvu crkava i uspešnoj sceni umetnika. Zato je bitno da onaj koji planira da održi zajednicu i u njoj gradi, bude vođen ovim postulatima. To je upravo uspeo da postigne NordHaus.

Jedinice će biti podeljene između 20-spratne kule

Jedinice će biti podeljene između 20-spratne kule

LMC, koji je započeo 2011. godine kao podružnica Lennara Corp., opisuje NordHaus kao „kolekciju prilagođenih apartmanskih kuća smeštenih u srcu severoistočnog Minneapolisa. Mesto u kojem skandinavski inspirirani dizajn i evropski sadržaji dopunjuju duh umetnika, muzičara i preduzetnika koji nazivaju dom iz komšiluka. „

Luksuzni život

Projekat, koji se nalazi na 3.2 hektara istočno od ostrva Nicollet u centru Minneapolisa, uključit će 280 luksuznih apartmana koji se sastoje od studija, jednosobnih i dvosobnih i 12 luksuznih penthousa. Jedinice će biti podeljene između 20-spratne kule i šestospratne strukture srednje veličine. Pored stambenog prostora, NordHaus će imati i prodavnice, restoran i 395 garažnih parkirnih mesta. LMC je takođe dizajnirao zgradu za postizanje LEED sertifikacije.

NordHaus se gradi na mestu nekadašnjeg postrojenja za postavljanje metala. Upotreba proizvodnje dovela je do zabrinutosti u vezi sa vlasništvom, što je dovelo do nekoliko godina napora za očuvanje životne sredine pre početka ponovnog razvoja. LMC je kupio ovu lokaciju u 2015. godini sa namerom da izgradi stambeni projekat zasnovan na zajednici i pešacima.

Foto: NordHouse

Projekat uključuje širok spektar pogodnosti koje pružaju luksuzno obećanje kompanije NordHaus. U stanovima, stanari će uživati u kvarcnim pultovima, podnim pogonima i sušilicama, aparatima od nerđajućeg čelika, kupatilima od keramike, podnim oblogama u drvetu i privatnim balkonima.

Projekat uključuje širok spektar pogodnosti

Ove karakteristike će učiniti svaku jedinicu da se oseća kao kod kuće, dok će objekti široke potrošnje učiniti NordHaus delom zajednice. Vrhunac zgrade je jednosobni otvoreni bazen sa grill stanicama, blagovaonicama i vrućim kadom tokom cele godine, koji će sigurno biti popularan tokom hladnih zima Minesote. Zgrada će takođe imati zajednički salon opremljen sa kuhinjom i trpezarijom, kaminom i televizorima. Tu će biti sastanak i hobi sobe, fitnes centar i 24/7 paket konjižer sistema.

Prevedeno sa stranice: www.construction-today.com