Connect with us

Građevina

Mihajlović: Srbija postigla mnogo u izdavanju građevinskih dozvola

Objavljeno

:

Dosadašnja postignuća Srbije na Duing biznis listi Svetske banke i planovi za 2018. godinu u pogledu unapređenja uslova poslovanja i daljeg napretka Srbije bile su teme današnje sednice Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke, kojom je predsedavala potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović, ministarstvo građevinarstva/ Foto: Blic

Mihajlović je zahvalila svim članovima Radne grupe na dosadašnjem zalaganju, istakavši da u 2018. godini očekuje da svi zajedno još više doprinesu boljem rangu Srbije, jer to znači bolje uslove poslovanja i nove investicije za našu zemlju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

– Napravljeni su veliki pomaci u pogledu ukidanja obaveznosti izrade pečata i brže procedure otvaranja računa u banci prilikom pokretanja biznisa, nastavljamo sa reformom katastra i upisa prava svojine, kao i efikasnije procedure priključenja na elektro-mrežu. Očekujem da uz sve planirane aktivnosti i u drugim oblastima, pre svega, kroz ubrzanje povraćaja PDV-a, uvođenja elektronskog sistema za prijavu poreza na imovinu, procedura za dobijanje kredita i izvršavanje ugovora, rang Srbije u 2018. bude još bolji – rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je Srbija ostvarila odličan uspeh u oblasti izdavanja građevinskih dozvola, u kojoj je za samo tri godine ostvarila skok sa 186. na 10. mesto.

– Sjajne rezultate postigli smo pre svega u oblastima izdavanja građevinskih dozvola i osnivanja preduzeća i pokretanja biznisa, ali i u oblastima izvršenja ugovora i registrovanja imovine. Ipak, na tome nećemo stati i u 2018. godini nas očekuju nove reforme koje će doprineti još boljoj poziciji Srbije na Duing biznis listi“, rekla je ona, navodi se u saopštenju.

Izvor: Blic.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno