Connect with us

Građevina

Mihajlović pozvala hrvatskog ministra na potpisivanje protokola o rekonstrukciji pruge

Objavljeno

:

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je hrvatskog ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića da tokom sledeće nedelje poseti Beograd radi potpisivanja protokola o saradnji na projektu rekonstrukcije železničke pruge Beograd-Sarajevo.

Poziv na potpisivanje protokola usledio je odmah nakon zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, tokom koje su potpredsednica Mihajlović i ministar Butković usaglasili okvir protokola i dogovorili da on bude potpisan u narednih desetak dana.

Železnička pruga

Na sastanku u Zagrebu dogovoreno je da Srbija i Hrvatska za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova na ovom projektu zajedno apliciraju za finansiranje iz fondova Evropske unije.

– Rekonstrukcija pruge Beograd-Zagreb doprineće još boljem infrastrukturnom povezivanju Srbije sa regionom, što je prioritet Vlade, i nešto na čemu intenzivno radimo sa svim susedima. Ukoliko postignemo sve dogovore, očekujem da naredne godine krenemo u realizaciju projekta“ – izjavila je Mihajlović.

Pruga Beograd-Zagreb nalazi se na Koridoru 10, a vrednost radova na rekonstrukciji pruge na teritoriji Srbije procenjena je na oko 250 miliona evra.

Na deonici kroz Srbiju planirana je rekonstrukcija oba koloseka na deonici od Golubinaca do Šida, odnosno granice sa Hrvatskom, kao i modernizacija deonice od Rume do Šida, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: blic.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno