Connect with us

Građevina

Mihajlović: Potrebna reorganizacija instituta za puteve

Objavljeno

:

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je potrebno potrebno reorganizovati Institut za puteve, kako bi poslovi koje obavlja bili još efikasniji i profitabilniji.

Mihajlović je razgovarala sa generalnim direktorom Instituta za puteve Bratislavom Milićem i zamenikom direktora Miroslavom Beloševićem o daljem unapređenju saradnje i potrebi reformisanja Instituta u cilju efikasnijeg obavljanja poslova i navela da će Vlada Srbije podržati sve što je kvalitetno i što donosi razvoj.

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva

– Institut za puteve angažovan je na velikom broju projekata koje Ministarstvo realizuje i tek nas čekaju ozbiljni i veliki projekti. Zato je potrebno da se hitno uradi temeljna reorganizacija Instituta, da zajedno napravimo strateški okvir, kako bi Institut podigli na mesto koje mu pripada, i u pogledu strukture kapitala, organizaciono i kadrovski“, rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Za četri godine naplatili 1,7 milijardi dinara

Potpredsednica Vlade je podsetila da je Institut za puteve od 2013. do 2017. godine naplatio 1,7 milijardi dinara po projektima od države. – Država je svojom stabilnom politikom stvorila uslove da se radi i gradi više nego ikada. Zato nam treba kvalitetan Institut, a ne kompanija u kojoj je nekada bilo problema sa projektima. Nećemo dozvoliti da usko grlo budu projektantske kuće“ -rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da je Institut za puteve jedna od naših najvažnijih kompanija u ovom sektoru, koja obavlja ozbiljne poslove i obrazuje mlade inženjere, što je veoma značajno zbog velikih projekata koji dolaze.

Institut za puteve angažovan je na mnogobrojnim projektima MGSI, između ostalog, na izradi glavnog projekta za izgradnju Koridora 10, deonicama na istočnom i južnom kraku, pružanju usluge stručnog nadzora u izgradnji Koridora 11, deonice Obrenovac – Ub i Lajkovac – Ljig, kao i izradi idejnog projekta za Fruškogorski koridor.

Izvor: blic.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno