Connect with us
Budućnost

Mihajlović potpisuje ugovor o izgradnji novog auto-puta u Srbiji

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović potpisaće danas u Budimpešti na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope komercijalni ugovor o izgradnji novog autoputa u Srbiji, od Preljine do Požege na Koridoru 11.

Ugovor o izgradnji autoputa dugog 30,9 kilometra vredan je 450 milona evra i biće potpisan sa kineskim kompanijom Čajna komjunikejšens konstrakšen kompani.

Ugovor o izgradnji autoputa dugog 30,9 kilometra vredan je 450 milona evra

Ugovor o izgradnji autoputa dugog 30,9 kilometra vredan je 450 milona evra

– Novi autoput biće veliki izazov za kineske i srpske graditelje koji će takođe učestvovati u ovom projektu jer će skoro trećinu trase činiti mostovi i tuneli. Ovaj auto-put ima veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona jer ujedno predstavlja nastavak auto-puta ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg autoputa Beograd – Sarajevo, jer od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa BiH – ističe Mihajlovićeva.

Foto: Tanjug

Mihajlovićeva i delegacija Vlade Srbije koju predvodi premijerka Ana Brnabić, a u kojoj je i ministar energetike Aleksandar Antić, imaće u Budimpešti bilateralne sastanke sa premijerom Kine Li Kenćangom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsednicima Vlada Poljske i Estonije, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Tokom boravka u Budimpešti, ministarka građevinarstva će imati i odvojene sastanke sa mađarskom ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Peterom Sijartom, kao i predstavnicima ministarstva ekonomije i razvoja Grčke.

Izvor: Tanjug