Connect with us

Građevina

Mihajlović o povezivanju Srbije i Crne Gore

Objavljeno

:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, započela je posetu Crnoj Gori obilaskom gradilišta mosta Moračica. Most Moračica se nalazi na auto-putu Boljare-Bar, na Koridoru 11 koji treba da poveže Srbiju i Crnu Goru.

Srbija ove godine završava 103 kilometra auto-puta na Koridoru 11 i priprema se za početak gradnje novih 30,9 kilometara od Preljine do Požege. Uporedo s tim radiće se na projektno-tehničkoj dokumentaciju za preostalih 107 kilometara od Požege do Boljara, najduže i najskuplje deonice čija izgradnja će prema procenama koštati oko 1,5 milijardi evra.

Mihajlovićeva je gradilište obišla zajedno sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osmanom Nurkovićem, sa kojim će tokom dana održati bilateralni sastanak u Podgorici i potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Srbije i Crne Gore.

Foto: Vlada Srbije

Predstavnici izvođača radova, kineske kompanije “Čajna roud end bridž korporejšn” (CRBC), koja izvodi radove i na Koridoru 11 kroz Srbiju, upoznali su ministarku sa aktivnostima na izgradnji ovog, najzahtevnijeg građevinskog objekta koji se trenutno gradi na auto-putu kroz Crnu Goru. Most Moračica nalazi se na 41 kilometar dugoj deonici Smokovac-Uvač-Mateševo, čija ugovorena vrednost izgradnje iznosi 809,57 miliona evra, a na kojoj kao podizvođači radi i nekoliko firmi iz Srbije. Dužina mosta Moračica je 960 metara, a visina pet prednjih stubova je između 51 i 161 metar.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno