Connect with us
Arhitektura

Kopaonik već počeo proširenje kapaciteta za ovu sezonu

Asocijacija na zimu je skijanje. A u Srbiji skijanje je Kopaonik. Ako ste i vi neko ko se sa prvim snegom otisne na ovu našu najpopularniju zimsku destinaciju o bradovaće vas nova vest da će Ski-centar do početka sezone dobiti nekoliko hiljada kvadrata smeštajnog i ugostiteljskog prostora.

Kopaonik će već ove zime proširiti svoje kapacitete za turiste

Kopaonik će već ove zime proširiti svoje kapacitete za turiste

MADA je početak novembra, kad obično kreću kiše (često i snegovi) i počinju poslednje pripreme za novu ski-sezonu, na Kopaoniku se „zida“ kao da je sredina leta. Gradi se na svim delovima planine, najviše u najužem ski-centru, duž puta Raška-Rudnica, u vikendaškom naselju Treska, čak i na Pančićevom vrhu, gde niče panoramski restoran.

Neki od objekata koji se proširuju i renoviraju, poput „Konaka“, „Putnika“, „Kraljevih čardaka“ i drugih, biće završeni pre nego što dođu prvi skijaši, a neki će sačekati proleće. Kad sve bude završeno, Kopaonik će dobiti nekoliko desetina hiljada kvadrata smaštajnog i ugostiteljsko-poslovnog prostora i postaće „mali grad“ na planini.

Šeikov hotel ima kapacitet od 10.000 kvadrata

Samo „šeikov hotel“ raspolagaće sa više od 10.000 kvadrata, imaće pet spratova i još dva pod zemljom. Reč je o hotelu koji se podiže na temeljima srušene Jugobanke koju je pre dve godine, kad je bio u poseti Kopaoniku, kupio šeik Muhamed bin Zajed. Ne zna se da li je šeik još u ovom poslu ili je atraktivnu i vrednu lokaciju ustupio nekom drugom. Nepoznato je i ko finansira gradnju drugih stambenih objekata, od kojih neki imaju i po osam spratova, jer se, kako ističu u JP „Nacionalni park Kopaonik“, dozvole izdaju isključivo u Beogradu i u nadležnom ministarstvu.

– Žurimo da pre prave zime i pre početka ski-sezone završimo sve radove na našem hotelu koji će potpuno promeniti spoljašnji i unutrašnji izgled, ali i imidž, jer će umesto tri imati četiri zvezdice… Osim što ćemo znatno proširiti smeštajne kapacitete i obogatiti ih takozvanim femili-sobama i luksuznim apartmanima, goste će dočekati i zatvoreni bazen sa velnes-centrom, nove konferencijske sale, bioskop za decu i niz drugih sadržaja. U decembru planiramo veliko otvaranje – kaže Milosav Dunjić, direktor hotela „Putnik“.

Preuzeto sa stranice: www.novosti.rs