Connect with us

Građevina

Kompanija iz Holandije u projektu brze pruge u Srbiji

Objavljeno

:

brza pruga

Kompanija „Rikardo Sertifikejšen“ izabrana je kao notifikaciono telo za projekat izgradnje i modernizacije brze pruge kroz Srbiju. Reč je o deonici Beograd – Novi Sad – Subotica – državna granica (Kelebija), u okviru međunarodnog projekta Beograd – Budimpešta.

Ugovor je potpisan na pet godina

Ugovor je potpisan na pet godina

Ugovorima koje je „Infrastruktura železnice Srbije“ potpisala sa tom kompanijom (sa sedištem u Holandiji) definisano je da će, u okviru projekta modernizacije pruge, verifikovati tehničke specifikacije interoperabilnosti za pet podsistema.

Reč je o podsistemima infrastrukture, energije, kontrole, upravljanja i signalizacije, bezbednosti u železničkim tunelima kao i pristupu železničkom sistemu osoba sa invaliditetom, navodi se u saopštenju „Infrastruktura železnice Srbije“ dostavljenom Tanjugu.

Ugovor je potpisan na pet godina, a zadatak notifikacionog tela će, između ostalog, biti i da izvrši provere kako bi se utvrdilo da li se pruga gradi po evropskim standardima.

U skladu sa Zakonom o bezbednosti i interoperabilnosti železnice, verifikacija ovih pet železničkih podsistema uslov je da nakon izgradnje ove pruge Direkcija za železnice izda dozvolu za njenu upotrebu, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno