Connect with us

Građevina

Koliko objekata u Beogradu je srušila građevinska inspekcija?

Objavljeno

:

Predlogom izmena i dopuna Zakona o republičkim administrativnim taksama predviđeno je ukidanje sedam taksi u oblasti građevinarstva

Gradska građevinska inspekcija rušiće i ove godine nelegalno izgrađene objekte u Beogradu, bez obzira na to da li je reč o privatnim kućama ili komercijalnim zdanjima. Kako je za novosti rekla sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović za ovu namenu izdvojeno je 135 miliona dinara. Tokom 2019., prestonička građevinska inspekcija otvorila je 21.000 novih predmeta, a 40 inspektora obavilo je više od 5.000 redovnih i vanrednih kontrola.

„U 2019. godini, srušen je 21 bespravno izgrađen objekat na teritoriji glavnog grada, zatvoreno je više od 450 gradilišta i podneto je više od 300 krivičnih i drugih kaznenih prijava“, objasnila je Božovićeva.

Prema njenim rečima, osnovni kriterijum i prioritet kojim se vodi građevinska inspekcija jeste zaštita javnog interesa, bezbednost građana i dece. U skladu sa tim prošle godine su srušene zgrade koje su bile pored školskih dvorišta.

Jedna od najbizarnijih građevina u glavnom gradu, podsećamo, bila je „plazma TV“ zgrada u Ulici Svetozara Zorića u naselju Medaković. Osim nerealno uskih gabarita, inspektori su utvrdili da se svi radovi izvode bez dozvole, pa je gradilište istog dana zatvoreno.

Izvor: Novosti

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Popularno