Connect with us

Arhitektura

Koje probleme imaju radnici Epl-a u novom prostoru?

Objavljeno

:

Epl je završio gradnju novog kampusa koji se proteže na 175 hektara. Pompezno je najavljivano otvaranje, i sve je bilo u redu dok nije otvoren. Problem je međutim, što radnici nikako ne mogu da se naviknu na nove kancelarije, tačnije, povređuju ih.

PHOTO: The Apple Campus 2 is seen under construction in Cupertino, California in this aerial photo taken January 13, 2017.

Već je zabeleženo nekoliko slučajeva povrede na radu, budući da radnici nisu uspevali da primete staklene zidove, pa su nehotice udarali u njih i završavali sa posekotinama i povredama.  Kampus je osmislio šef dizajna kompanije Džon Iv i britanska arhitektonska firma Foster+Partners. Kompleks zbog dizajna koji podseća na leteći tanjir zovu i „svemirski brod“, a vredi više milijardi dolara.

„Iako je tehničko čudo da se napravi toliko stakla, to ne smatramo postignućem. Postignuće je izgradnja zgrade u kojoj toliko ljudi može da radi, poveže se, sarađuje, hoda i razgovara“, rekao je Iv ranije.

Međutim, novonastali problem kompanija kao da ignoriše. „Kao ptičice koje su omamljene svojim ajfonima, ajpedima, i eplovim satovima, radnici se zaleću u staklene zidove“, piše Blumberg. Nakon nekoliko slučajeva povreda, zaposleni u kompaniji su počeli da stavljaju post-it papiriće, ne bi li na neki način obeležili gde se nalaze teško uočljivi stakleni zidovi. Međutim, papirići su ubrzo uklonjeni, budući da su, kako su rekli iz kompanije, odudarali od savremenog dizajna zgrade. Epl bi mogao da bude kažnjen zbog ovakvih incidenata, budući da kalifornijski zakoni definišu i ovakve slučajeve kao povrede na radu.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno