Connect with us

Građevina

Kineski vidikovac – SAMO ZA HRABRE

Objavljeno

:

Kineski neimari još jednom su nadmašili sami sebe. Podigli su novi stakleni vidikovac neverovatnih dimenzija – čak 3.000 tona stakla i čelika za 32 metra dugu platformu iznad 360 metara duboke provalije. Ko bi smeo da se popne na taj most?

Kineske vlasti se nadaju – mnogo turista.

Kineski vidikovac

Novi stakleni vidikovac, napravljen u obluku slova U, biće otvoren 16, juna, nakon osam meseci izgradnje. Platforma, koja se prostire čak 32 metra preko ivice provalije, a poređenja radi od slične staklene platforme u Arizoni duža je 11 metra. „Leteći tanjir“, kako neretko nazivaju ovaj arhitektonsko čudo, projektovan je tako da može da izdrži težinu od čak 150 tona ili 2.000 ljudi.

„Čajna dejli“ piše da se novom kineskom arhitektonskom čudu smeši i Ginisova knjigu rekorda kao najduži i najveći stakleni most na svetu u obliku slova U.

Inače, ovo nije jedina takva egzibicija u Kini. U spektakularnim kineskim Žangđiađie planinama 2016. godine otvoren je najduži i najviši stakleni most na svetu. Dugačak 430 metara i na visini od od 300 metara od zemlje, most spaja kanjon između dve stene u Žangđiađie parku u centralnoj kineskoj provinciji Hunan.

Izvor: www.blic.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno