Connect with us

Novosti

Kako da zaštitimo površine u kući čak 90 dana?

Objavljeno

:

enterijer

U doba Korona virusa iznalaze se razni načini da sebe i svoju porodicu sačuvamo od bolesti. Kako javlja Britanski Skaj njuz naučnici su razvili antivirusni premaz koji bi mogao da zaštiti površine od koronavirusa tokom celih 90 dana.

Prodaja ovog spreja koji štiti površine od virusa COVID-19 počela je u Hongkongu po ceni od oko osam evra. Naučnicima sa hongkonškog Univerziteta za nauku i tehnologiju trebalo je 10 godina da razviju ovaj premaz nazvan MAP-1.

Prema rečima pomenutih naučnika, ova supstanca se može raspršiti po površinama na javnim mestima, kao što su rukohvati i liftovi, a radi zaštite od korona virusa. Inače, sprej je napravljen od miliona nano-kapsula sa dezinfekcionim sredstvima koja ostaju efikasna u uništavanju bakterija, virusa i spora čak i nakon što se osuše. Pored toga što štiti od virusa, ovaj sprej je takođe netoksičan i bezbedan za kožu i okolinu, a odobren je za službenu i masovnu upotrebu u februaru ove godine, nakon kliničkih ispitivanja u hongkonškoj bolnici.

Izvor:Tanjug

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno