Connect with us

Enterijer

Kada se prirodna dekoracija useli u naš dom!

Objavljeno

:

Ove godine ne želite puno da potrošite na božićne dekoracije koje ćete nakon praznika spremiti u kutiju i zaboraviti na godinu dana? A i želeli biste sa decom da organizujete vreme kako bi im raspust prošao što kreativnije? Za vas su onda kao stvoreni ovi prirodni materijali koji nisu skupi, na koje možete naići u šetnji parkom, a možete ih iskoristiti kako biste stvorili toplu prazničnu atmosferu i učinili svoj dom posebnim.

Ukrasi koje možete sami napraviti

U svemu postoji potencijal za stvaranje predivnih ukrasa pa tako posmatrajte svoju okolinu dok uživate ovog vikenda na svežem vazduhu!

Donosimo vam nekoliko izvrsnih ideja što sve možete iskoristiti pri uređenju doma ove zime.

Narandže

Ukras od narandže

Narandže s lakoćom možete pretvoriti u male mirisne bombice koje će osvežiti vaš dom i ubaciti ga u pravo praznično raspoloženje, pogotovo u kombinaciji s cimetom i klinčićima. Napravite od narandži držače za sveće, sasušite kriške i obesite ih na bor ili od kore napravite male zvezdice koje potom možete obesiti na različitim mestima u kući.

Grane i grančice

Grane ukrasite zajedno sa decom

Veće i čvršće grane neka vam posluže kao držači za božićne kuglice i slične dekoracije, obesite ih na zid ili stavite u veću vazu koja može izdržati njihovu težinu. Manje grančice možete iskoristiti za stvaranje rustikalnog svećnjaka ili veselih likova Deda Mraza čime ćete sigurno razveseliti svoje najmlađe.

Šišarke

Šišarke kao ukrasi i simbol zime

Zalutale šišarke idealan su ukras za dom jer osim što mirišu, možete ih razbacati naokolo, obesiti, obojiti, njima napuniti široke vaze i staklene posude u koje potom ubacite borove grančice, sasušene kriške narandže i cimet za savršeni zimski aranžman.

Zelene borove grančice

Borove grančice, osim što lepo izgledaju, šire prijatan miris u vašem domu

Šarmantne borove grančice možete iskoristiti kako biste ukrasili svoj sto ili police, od njih možete napraviti improvizirani borić ili ih iskoristiti kao neočekivani detalj omota vaših poklona za prijatelje i porodicu.

Kora drveta

Kora drveta je stvarno deo prirode u našem domu

Opala kora s raznovrsnih stabala, pogotovo drveta breze, posebno efektno izgledaju omotane oko sveća ili iskorištene kao doo većeg dekorativnog aranžmana. Jednostavno i lepo, zar ne?

Izvor: www.nezavisne.com

Advertisement
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Enterijer

Pametni termostat za pametnu i ekonomičnu kuću

Objavljeno

:

Od

Pametni termostat za kontrolu podnog grejanja

Pametni termostat, takođe poznat kao WiFi termostat, može vam pomoći da smanjite troškove energije, a istovremeno vam daje optimalnu (i daljinsku) kontrolu sistema
grejanja u vašem domu. Evo kako se pametni termostat može koristiti u vašem domu.

Šta je pametni termostat?

Pametni termostat je uređaj za kućnu automatizaciju koji reguliše sistem grejanja, korišćenjem veštačke inteligencije i povezivanja na internet. Dok standardni termostat funkcioniše kao jednostavna kontrolna tabla, pametni termostat može da “nauči” kako da reguliše temperaturu u skladu sa vašim željama. Takođe, možete kontrolisati svoj termostat sa mobilnog telefona. Programirajte uređaj na osnovu željenog rasporeda i prilagodite ga vašem standardnom rasporedu i ponašanju.

Kako funkcioniše pametni termostat?

Pametni termostat je spojen na internet preko internet protokola (IP). Ova IP veza omogućava korisnicima da daljinski kontrolišu termostat sa računara, laptopa, tableta, pametnog telefona ili druge Web aplikacije. Termostat možete uključiti ili isključiti, videti temperaturu u Vašem domu ili promeniti program iz daljine.

Standardni programabilni termostati omogućavaju vam da unapred postavite raspored željenih temperatura u prostoru koji grejete. Da li odabrati pametan ili programabilni termostat? Pametna verzija ne samo da vam omogućava da daljinski upravljate termostatom, već i da izvršite promenu programa u zavisnosti od promene rasporeda u vašoj porodici ili u zavisnosti od promene vremenskih uslova. Evo šta može da uradi „pametna“ opcija: Pametni termostati omogućavaju da podesite temperaturu u zavisnosti od rasporeda u toku dana. Možete podesiti posebnu temperaturu kada ustajete, kada ste na poslu, kada se vraćate sa posla i kada spavate. Naravno ukoliko imate pametni termostat u spavaćoj sobi onda ćete temperaturu podesiti u skladu sa boravkom u sobi.

Hoće li ovakav termostat uštedeti novac?

Pametni termostati mogu pomoći vlasnicima kuća i porodicama da uštede novac svakog meseca. Pošto se greje samo kada i gde vam je to potrebno, imate veću kontrolu nad energijom koju vaš sistem grejanja koristiti. Ovi štedljivi termostati su energetski efikasni i ekološki prihvatljivi i smanjuju troškove Vašeg mesečnog računa za struju.

Rovex Inženjering već 20 godina uspešno prati najnovija tehnološka dostignuća u oblasti grejanja i uštede električne energije. Nova generacija WiFi termostata omogućava dodatnu ekonomičnost sistema podnog grejanja i dodatne uštede i do 50%.

Stručnjaci Rovex inženjeringa stoje Vam na raspolaganju.

Rovex inženjering d.o.o.

ROVEX INŽENJERING d.o.o.
Đorđa Stanojevića 11b, lokal 7, 11070 Novi Beograd
+381 11 785 68 33
+381 11 311 52 08
prodaja@rovex.co.rs
www.rovex.rs

Nastavi sa čitanjem

Enterijer

Dekorativni podovi u vašem enterijeru

Objavljeno

:

Od

Aditiv Balkan doo dekorativni podovi, objekat: Boutique TROJKA // Fotografija: Relja Ivanić

Stvaramo betonske podove jedinstvenog dizajna – uzdižemo obično u izuzetno!
Primenjujemo najnoviju tehnologiju izrade koju smo izučavali od najboljih italijanskih majstora.

STVARANJE DEKORATIVNOG BETONSKOG PODA POSTAJE VID UMETNOSTI

Dekorativni betonski pod acid stain

To je smeša formirana od specifičnih kiselina na bazi metalnih soli, a nanosi se na betonske podove, samonivelišuće materijale na cementnoj bazi itd. Površina unikatnog izgleda razvija se putem hemijskih reakcija koje acid stain vezuju za beton trajno bojeći površinu. Moguće je postići različite vizuelne efekte – beton koji izgleda kao mermer ili prirodno kamenje. Betonske površine sa acid stain-om su otporne na grebanje, habanje, pucanje i ne bledi boja koju poprime nakon hemijske reakcije.

Aditiv Balkan doo dekorativni podovi, objekat: Boutique TROJKA // Fotografija: Relja Ivanić

Aditiv Balkan doo dekorativni podovi, objekat: Boutique TROJKA // Fotografija: Relja Ivanić

Želite unikatan i jedinstven pod?
Acid stain je prava stvar za vas.

Nanosi se na postojeću betonsku površinu, pod uslovom da je ta betonska podloga bez većih oštećenja ili pod višegodišnjim uticajem velike količine vode. Ukoliko je beton oštećen i zahteva reparaciju, i za to imamo rešenja. Betonska površina tretirana acid stain-om dodatno se štiti nanošenjem premaza, koji se bira u zavisnosti od vrste poda i njegove namene.

www.aditivbalkan.com

ADITIV BALKAN d.o.o.
Carice Milice 13, 11351 Vinča-Beograd
T. +381 65 29 00 995 (industrijski i dekorativni podovi)
office@aditivbalkan.com
www.aditivbalkan.com

Nastavi sa čitanjem
Advertisement

Fasade

Prijavite se na newsletter

Izdvajamo

Popularno