Connect with us
Enterijer

Kada se prirodna dekoracija useli u naš dom!

Ove godine ne želite puno da potrošite na božićne dekoracije koje ćete nakon praznika spremiti u kutiju i zaboraviti na godinu dana? A i želeli biste sa decom da organizujete vreme kako bi im raspust prošao što kreativnije? Za vas su onda kao stvoreni ovi prirodni materijali koji nisu skupi, na koje možete naići u šetnji parkom, a možete ih iskoristiti kako biste stvorili toplu prazničnu atmosferu i učinili svoj dom posebnim.

Ukrasi koje možete sami napraviti

U svemu postoji potencijal za stvaranje predivnih ukrasa pa tako posmatrajte svoju okolinu dok uživate ovog vikenda na svežem vazduhu!

Donosimo vam nekoliko izvrsnih ideja što sve možete iskoristiti pri uređenju doma ove zime.

Narandže

Ukras od narandže

Narandže s lakoćom možete pretvoriti u male mirisne bombice koje će osvežiti vaš dom i ubaciti ga u pravo praznično raspoloženje, pogotovo u kombinaciji s cimetom i klinčićima. Napravite od narandži držače za sveće, sasušite kriške i obesite ih na bor ili od kore napravite male zvezdice koje potom možete obesiti na različitim mestima u kući.

Grane i grančice

Grane ukrasite zajedno sa decom

Veće i čvršće grane neka vam posluže kao držači za božićne kuglice i slične dekoracije, obesite ih na zid ili stavite u veću vazu koja može izdržati njihovu težinu. Manje grančice možete iskoristiti za stvaranje rustikalnog svećnjaka ili veselih likova Deda Mraza čime ćete sigurno razveseliti svoje najmlađe.

Šišarke

Šišarke kao ukrasi i simbol zime

Zalutale šišarke idealan su ukras za dom jer osim što mirišu, možete ih razbacati naokolo, obesiti, obojiti, njima napuniti široke vaze i staklene posude u koje potom ubacite borove grančice, sasušene kriške narandže i cimet za savršeni zimski aranžman.

Zelene borove grančice

Borove grančice, osim što lepo izgledaju, šire prijatan miris u vašem domu

Šarmantne borove grančice možete iskoristiti kako biste ukrasili svoj sto ili police, od njih možete napraviti improvizirani borić ili ih iskoristiti kao neočekivani detalj omota vaših poklona za prijatelje i porodicu.

Kora drveta

Kora drveta je stvarno deo prirode u našem domu

Opala kora s raznovrsnih stabala, pogotovo drveta breze, posebno efektno izgledaju omotane oko sveća ili iskorištene kao doo većeg dekorativnog aranžmana. Jednostavno i lepo, zar ne?

Izvor: www.nezavisne.com