Connect with us

Enterijer

Kada dizajner prenese Šeherezadinu hiljadu i jednu noć na izgled hotela

Objavljeno

:

Ukrasi u vidu zlatnih jaja, složeni mozaični zidovi i ogromna zvono neke su od ekscentričnih karakteristika koje je Marcel Vanders dizajnirao za enterijer hotela Doha Mondrian.

Doha, hotel
Foto: www.dezeen.com

Holandski dizajner enterijera doveden je da bi kreirao tzv.“fantazijsko okruženja“ za Mondrian Doha, hotel sa pet zvezdica za hotelijersku kompaniju SBE.

Svaka prostorija „priča“ svoju priču

Smešten u zalivu Vest Bai Laguna, hotel ima 270 soba, osam restorana i barova i 2.000 kvadratnih metara. Inspiraciju za sve ovo dizajner je pronašao u priči o Šeherezadi i hiljadu i jedne noći i uopšte u tradiciji tog naroda.

Foto: www.dezeen.com

„Konceptualno, „venčali“ smo se sa lokalnom kulturom sa modernim dizajnerskom estetikom. Dok su mnoge teme slojevite, svaki pojedinačni prostor govori o svojoj priči“, rekao je dizajner.

Beli stubovi u ulaznom lobiju zgrade su ukrašeni zlatnim oblicima jajeta, dok osvetljenje pružaju lusteri zatvoreni unutar velikih metalnih zvona.

Foto: www.dezeen.com

U obližnjem salonu nalaze se fotorealistički cvetni tepisi iz Vandersovog brenda nameštaja Moooi, koji su postavljeni između bledih „stabala života“ skulptura. Mondrian Doha otvorena je u oktobru ove godine i prvi je hotel koji je Vanders završio na Bliskom istoku. Priznaćete da izgleda impresivno i veoma neobično. Ne znam za vas, ali ja bih svakako volela da doživim ovo „Šeherezadino“ iskustvo.

Prevedeno sa stranice: www.dezeen.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno