Connect with us
Građevina

Jeftini stanovi na šest lokacija

Objavljeno

:

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je šest gradova predložilo lokacije za gradnju ukupno 20.295 jefitnih stanova.

Stanovi će biti građeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju i tim potpredsednice Mihajlović odmah posle Nove godine predložiće Radnoj grupi za gradnju ovih stanova lokacije na kojima u najkraćem roku može da počne gradnja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Novi Sad

“U Beogradu postoji potreba za izgradnjom nešto više od 14.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti i gradska uprava predložila je pet lokacija za gradnju ovih stanova. Od svih lokacija smatramo da je najbolja u Banji Ovča na opštini Palulula koja bi mogla da bude pripremljena za gradnju u prvoj polovini 2018. Ovde bi moglo se se izgradi oko 2.000 stanova, što bi bila prva faza gradnje svih potrebnih stanova u Beogradu”, kaže Mihajlovićeva.

Novi Sad, u kome postoji potreba za izgradnjom 1.800 stanova, predložio je četiri lokacije za gradnju jefitnih stanova: Sajlovo, Jugovićevo, Paragovo i Mišeluk 2.

“Sve predložene lokacije u Novom Sadu su prihvatljive, delimično su opremljene i potrebno je uložiti u komunalnu infrastrukturu. Izgradnja može početi na jednoj ili više lokacije istovremeno u drugoj polovini sledeće godine”, navodi Mihajlovićeva.

U Nišu je planirana gradnja oko 2.000 stanova, a grad je predložio da se oni grade na prostoru kasarne Knjaz Mihajlo. Međutim, nakon ovog predloga stigla je informacija da se na ovoj lokaciji nalazi arheološko nalazište koje bi usporilo ili onemogućilo izgradnju, tako da će grad Niš predložiti novu lokaciju za jeftine stanove.

Nova gradnja

Kragujevac ima potrebu za gradnjom 533 jefitna stana. Grad je predložio da se svi stanovi izgrade u naselju Denino brdo, ali je potrebno da se uložili dosta novca u komunalno opremanje ove lokacije, navodi se u saopštenju.

Lokalna vlast u Kraljevu odredila je samo jednu lokaciju, Voćareve livade u naselju Ribnica, na kojoj se može izgraditi oko 1.000 jefintih stanova, koliko je i potrebno za pripadnike snaga bezbednosti Srbije u ovom gradu. I na ovoj lokaciji potrebno je izgraditi nove saobraćajnice i ostalu komunalnu infrastrukturu.

Vranje je predložilo šest potencijalnih lokacija za izgradnju jeftinih nešto više od 800 stanova kolike su potrebe za vojsku i policiju. „Pošto smo pregledali dokumentaciju, u Vranju se u prvoj polovini 2018. može krenuti u gradnju stanova na tri lokacije na kojima bi mogli da se izgrade svi stanovi za potrebe naših snaga bezbednosti”, kaže potpredsednica Vlade.

Izvor:BLic

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost4 sedmice ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno