Connect with us

Građevina

Grad Beograd pravi master plan za rešavanje problema parkiranja

Objavljeno

:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će Grad Beograd u narednih nekoliko meseci napraviti master plan za rešavanje problema parkiranja. Plan obuhvata i uređenje svih zelenih površina u Novom Beogradu.

Mali je naveo da će Skupština grada usvojiti propis po kojem će Grad biti zadužen za uređenje međublokovskog prostora u Novom Beogradu što će omogućiti da se urede sve zelene površine i reši problem sa nedostatkom parking mesta u toj opštini.

Parking

“Urbanisti su dobili zadatak da u naredna dva meseca naprave master plan i da onda sa “Gradskim zelenilom“ sređujemo svaki međublovski prostor – gradimo parkiće, teretane, terene za boćanje, uređujemo postojeće terene za košarku i druge sportove“, naglasio je Mali tokom obilaska novih teretana na otvorenom u blokovima 4 i 45.

Dodao je da na Novom Beogradu postoji i problem nelegalne gradnje, te da će Grad to pitanje rešavati u saradnji sa opštinom.

Gradonačelnik je obišao nove teretane na otvorenom u blokovima 4 i 45 i nov teren za boćanje u bloku 44 i iskoristio priliku da se oproba na novim spravama, ali i u staroj sportskoj igri. Mali je rekao da je u nove teretane u Novom Beogradu uloženo oko tri miliona dinara navodeći da je u Beogradu u poslednje tri i po godine otvorena 31 teretana na otvorenom i da će Grad nastaviti tu akciju. “Borimo se da Novi Beograd bude bolje i lepše mesto život, a građani na ovaj način dobijaju mogućnost da kvalitetno provode slobodno vreme i da se bave sportom. Slušamo građane, njihove sugestije i predloge da bismo rešavali njihove probleme, a stanovnici Novog Beograda žele da dobiju parking mesta i da se međublokovski prostori lepo urede“, kazao je Mali.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno