Connect with us

Arhitektura

Dubai „prevazilazi“ sam sebe u gradnji

Objavljeno

:

Dubai ne prestaje da nas fascinira arhitektonskim remek delima od kojih je najprepoznatljivija građevina Burj Khalifa. Burdž Kalifa je supervisoki oblakoder koji sa svojih 829,84 m visine predstavlja najvišu građevinu koju je čovek do sada napravio. Nalazi se u četvrti Business Bay u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. Izgradnja je počela 21. septembra 2004. a zgrada je završena i otvorena 4. januara 2010. godine.

Dubai sada gradi još jedno arhitektonsko čudo koje će biti više od Burdž Kalife. Nova zgrada nazvana je Dubai Creek Tower i predviđeno je da njena izgradnja bude dovršena 2020. godine.

Dubai Creek Tower

Dubai Creek Tower

Visoki oblakoder imaće 928 metara, a projektuju ga studio Emaar Properties i Dubai Holding dok ga je dizajnirao špansko-švajcarski arhitekta Santjago Kalatrava Vals. Dubai media ofis je podelio fotografije građevine koja se gradi, a najavljeno je da će imati opservatorijum sa kog će se pružati spektakularna panorama na čitav grad.

Nova zgrada biće završena 2020. godine

Najavljena su još mnogobrojna čudesa koja će ovaj toranj posedovati, a među njima su The Pinnacle Room i VIP Observation Garden Decks, kao i Hanging Gardens of Babylon koji će biti kreirani po uzoru na Viseće vrtove Vavilona koji su jedno od sedam svetskih čuda Starog Sveta.

Izvor: Luxlife

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno