Connect with us
Građevina

Delegacija Hrvatske danas u Beogradu. Nastavak dogovora o rekonstrukciji pruge

Objavljeno

:

Srbija i Hrvatska potpisaće u Beogradu protokol o rekonstrukciji pruge Beograd – Zagreb duge 412 kilometara, na Koridoru 10.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije da će delegacija Hrvatske, sa hrvatskim ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem na čelu, doći u Beograd 9. marta.

Predsednici Srbije i Hrvatske Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović su u februaru u Zagrebu razgovarali o rekonstrukciji te pruge, nakon čega su resorna ministarstva dogovorila potpisivanje protokola. „Tokom posete 9. marta razgovaraćemo i potpisati protokol o rekonstrukciji pruge, koji predviđa da Srbija i Hrvatska zajedno konkurišu kod EU fondova za izradu projektno tehničke dokumentacije“, kazala je Mihajlovićeva. Prema njenim rečima, velika delegacija Hrvatske će zajedno sa našom delegacijom razgovarati i o projektima zemalja Zapadnog Balkana, bilateralnim odnosima Srbije i Hrvatske u želeničkom, putnom i vazdušnom saobraćaju. „Očekujem dobar sastanak i da će nakon toga naši saradnici nastaviti dalji rad“, najavila je Mihajlović.

U tom ministarstvu kažu da je infrastrukturno povezivanje najbolji način da se ceo region brže razvija i da se prevaziđu problemi iz prošlosti. Takođe, planirano je da se ove godine radi na pripremi projektno-tehničke dokumentacije, a radovi bi mogli da počnu tek 2019. godine.

Ukupna vrednost radova - dve milijarde evra

Pruga

Vozom se od Beograda do Zagreba sada putuje oko sedam sati.

Deo pruge kroz Srbiju je dug 116 km i prema podacima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji su dostavljeni Tanjugu, planirana je rekonstrukcija oba koloseka na celoj deonici Golubinci – Šid, odnosno do granice sa Hrvatskom, kao i modernizacija dela od Rume do Šida.

Za rekonstrukciju pruge na teritoriji Srbije biće potrebno oko 250 miliona evra, na teritoriji Hrvatske nešto više.

U Infrastrukturi železnice Srbije je ranije rečeno Tanjugu da je pruga Beograd – Zagreb kroz Srbiju dvokolosečna, elektrificirana i projektovana za brzine od 120 km na sat.

Levi kolosek iz pravca Beograda ka Šidu je u boljem stanju i brzina vozova od Batajnice do Šida je oko 100 km na sat.

Sa druge strane, deonica od Beograda do Batajnice je u nešto lošijem stanju i na njoj se vozovi kreću brzinom između 40 i 80 km na sat.

Takođe, desni kolosek iz pravca Beograda ka Šidu, na deonici od Rume do Šida, u lošijem je stanju i na deonici Ruma – Šid od 60 km, brzina vozova je između 30 i 50 km na sat.

Deonica Beograd – Stara Pazova u dužini od 34,5 km biće modernizovana u okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Subotica – Budimpešta sredstvima kineskog kredita.

Na levom koloseku od Stare Pazove do Šida brzina vozova je sada 100 km na sat i potrebne su manje rekonstrukcije da bi se podigla na 120 km na sat.

Na desnom koloseku, između Rume i Šida, neophodno je rekonstruisati celokupan gornji stroj pruge.

To podrazumeva zamenu šina, pragova, kolosečnog pribora i rešetke, tucanika i skretnica.

Takođe, neophodne su i manje rekonstrukcije na deonici Stara Pazova – Ruma.

Celokupna rekonstrukcija tih deonica treba da omogući da brzina vozova i na desnom koloseku bude 120 km na sat.

U Infrastrukturi železnice Srbije podsećaju da je pruga Ruma – Golubinci od 17,9 km, na međunarodnoj železničkoj magistrali Beograd – Šid – Zagreb, rekonstruisana i modernizovana sredstvima ruskog kredita 2015. godine.

Vrednost radova je iznosila 12,9 miliona dolara, a nakon rekonstrukcije pruga je osposobljena za brzine od 120 km sat. Predsednik Vučić je tokom posete Hrvatskoj rekao da bi ta pruga revitalizacijom konačno mogla postati najbolja saobraćajnica u regionu i to ne samo za putnički saobraćaj. „Time neće dobiti samo Srbija, već i Hrvatska, jer ako nema revitalizacije pruge, železnički saobarćaj bi se završavao u Zagrebu, a ovako bi imali najdirektniju vezu sa celom jugoistočnom Evropom“, rekao je on u Zagrebu.

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno