Connect with us
Enterijer

Cveće se vraća i na zidove!

Slikarska tehnika ukrašavanja zidova, podova, svodova i kupola ornamentalnim ili figuralnim kompozicijama sastavljenim od raznobojnih kockica kvadratnog ili nepravilnog oblika od kamena, glazirane keramike, stakla, cigle, sedefa, metala ili plastike jeste mozaik, a prvi mozaici datiraju iz 8. veka pre nove ere.

Italijanska kompanija Mosaico+ kreira fantastične mozaike pločica koji oplemenjuju svaki prostor.

Pored čistih i jednostavnih geometrijskih motiva, inspirisanih plemenitim zakrivljenim linijama, bojama, igrom svetlosti i oblicima prirode, mozaične pločice prenose jednostavne vibracije u dinamične, valovite linije koje proširuju svoj repertoar i oživljavaju svaki detalj motivima biljaka i cveća.

Stvoren je novi izraz koji naglašava krivine inspirisane mnogim oblicima biljnog sveta i kombinuje ih sa geometrijskim i simboličnim elementima i referencama, za zaista zadivljujuće ukrasne efekte. Ovo je čista apstrakcija u službi dizajna.

Ukrasni dekorativni motivi izdvajaju se ne samo zbog svojih sinusoidnih organskih linija inspirisanih prirodom, već i zbog njihovih kontrastnih boja i površina. Zajedno kreiraju mozaike sa sjajnim i mat efektom različitog nivoa sjaja i boja.

Mosaico+ /katalog

Nežni pastelini i nijansirani tonovi definišu organske oblike i dekorativne modele, stvarajući izvrsne, harmonične kompozicije koje obuhvataju i ukrašavaju sve prostore, sa ukusom i prefinjenošću bilo da se radi o enterijerima ili eksterijerima.

Izuzetno svestran i prilagodljiv stil, sinonim za prestiž i čarobni enterijer, koji kroz mozaik – tradicionalni umetnički oblik – formira bezvremenske savremene oblike i boje sa vintidž elementima.

Izvor: www.mosaicopiu.it /www.luxlife.rs