Connect with us

Enterijer

Cigla stara milion godina i njena lekovita svojstva

Objavljeno

:

Cigla kao dekorativni element je već neko vreme pravi hit u uređenju enterijera, i to ne samo ona od opeke, nego i od jednog posve neobičnog i elegantnog materijala, koji se inače ne upotrebljava u građenju, a reč je o soli.

Osim za onu klasičnu, čuli ste verovatno za himalajsku so, kao i slane sobe i njihova lekovita svojstva, no za cigle od istoga materijala najverovatnije niste. Oblikovanjem u građevinski element, cigla od soli stara milion godina zadržava lekovita svojstva kao i slana soba koju posećuju oni sa bolestima i problemima disajnih puteva kao i oni skloni alergijama i glavoboljama.

Cigla u enterijeru

U kombinaciji sa toplotom oslobađaju se negativni joni iz cigle koji udisanjem pročišćavaju svaki organ u našem telu, tako da cigle mnogi zovu prirodnim jonizatorom vazduha. Cigle u belim, sivim, ružičastim i crvenim nijansama i kristalnom strukturom se rade ručno pa se od njih slažu dekorativni zidovi u enterijeru, a mogu se nalaziti u bilo kojoj prostoriji.

Cigla kao dekorativni element je hit u uređenju enterijera

Kako bi delovale lekovito, iza njih se uvek postavlja i LED rasveta, što „podiže“ celu prostoriju i priziva posebnu, toplu i intimnu atmosferu budući da osvetljene cigle rasipaju meku, žućkasto-narandžastu svetlost.

Tako ćete dobiti i rasvetno telo koje će osvetljavati celu prostoriju i ujedno pružati predivan prizor.

Ove cigle se sjajno uklapaju u sve vrste enterijera (stanove, fitnes dvorane, ordinacije…), a naročito sa drvenim gredama. Može se dobro uklopiti u stanove i kuće sa modernim enterijerom i idealno se slaže sa materijalima od drveta, bilo koje vrste. Spušteni plafoni, razni oblici rasvete u plafonskim ili zidnim dekoracijama od gipsa, u kombinaciji sa toplim bojama, daju intenzivan, ali prijatan osećaj.

Izvor: www.nezavisne.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno