Connect with us
Budućnost

Budžet ministarstva građevine iskorišten 99 odsto

Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je danas tokom posete Leskovcu da je budžet tog ministarstva iskorišćen 99 odsto, što je, kako kaže, posebno vredan rezultat. Budžet je, inače, dodala je, za ovu godinu veći za četiri milijarde nego 2017. i iznosi 37 milijardi dinara.

„Mi smo ministarstvo koje u potpunosti iskoristi sve za projekte“, rekla je ministarka, koja je posetu Leskovcu u pratnji gradonačelnika Gorana Cvetanovića započela na delu nove obilaznice oko grada koja je delimično završena.

Cvetanović je rekao da je za završetak kompletne obilaznice neophodno još 195 miliona dinara, a ministarka obećala tu pomoć. „Projekat treba da se uskladi sa zakonom. Dogovor je da mi pogledamo projekat, da prepravimo šta treba i da u drugoj polovini ove godine krenemo da radimo“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je posetila i sigurnu kuću u Leskovcu, gde su smeštene žrtve nasilja sa područja šest opština Jablaničkog okruga, a u toku dana ministarka je imala sastanke s predsednicima opština Jablaničkog okruga i s građanima u sali Gradskog veća.

Koridor 10, Srbija

Direktor Koridora Srbije Zoran Babić kazao je da se uveliko radi na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, da su ostali neki stari problei, ali da se oni rešavaju.

„Ostale su dve ploče na mostu Vrla kod Vladičinog Hana, spajamo i njega i to je 33. most i polako ulazimo u završnu fazu. Verujem da ćemo ubrzo obradovati i potpredsednicu Mihajlović i predsednika države i građane da možemo da koristimo autoput“, rekao je Babić. On, međutim, nije mogao da potvrdi kada će tačno biti otvoren Koridor 10 kroz Grdeličku klisuru, ali je naglasio da će to biti veoma brzo.

Izvor: www.blic.rs