Connect with us
Arhitektura

Beograd na vodi- novi centar grada!

Beograd na vodi nisu samo stanovi, već trud da se napravi novi centar grada i da se Beograd spusti na reke, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Vesić je gostujući u Jutru na Prvoj rekao da je vrednost projekta 3,5 milijardi evra, a da se svaki dan na gradilištu nalazi između 1.400 i 1.500 radnika. On je istakao da dolazi potpune promene koncepta Savamale, koja će dobiti najveći bulevar u Beogradu sa šest traka i dve trake za bicikliste.

Vesić je rekao i da će Bulevar Vudroa Vilsona biti završen u martu sledeće godine, a da će gradnja centralnog parka početi sledeće godine. „To će potpuno promenitii ovaj deo grada i on će biti novi centar“, kaže Vesić. U nastavku je u planu završetak druge dve zgrade, „BW Vista“ i „BW Parkview“, kao i šopnig mola koji je već došao do Gazele i koji će biti završen do 2020. godine.

Beograd na vodi, Kula Beograd

„Vista je stigla do 20. sprata, a Parkview do 17. sprata, šoping mol je došao do nivoa Gazele i biće završen do 2020. godine, a počela je izgradnja centralne kule u okviru koje ce biti Sent ridžis hotel“, rekao je zamenik gradonačelnika. Vesić je podsetio da je Savamala nekada bila poslovno sedište Beograda, a da je do skoro to bilo zapušteno mesto sa pacovima… „Aleksandar Vučić i Vlada Srbije su prepoznali kvalitet ove lokacije. Mi uspevamo posle 200 godina da napravimo novi centar grada i da spustimo Beograd na reke“, istakao je Vesić.

Beograd na vodi je primio i prve stanare, a Vesić kaže da su oni izgrađeni po evropskim standardima, i da su njihovi kupci naši ljudi iz inostranstva, stranci, stanovnici iz cele Srbije i regiona. Vesić je dodao i da se poslednjih godina u svetu sve više gradi na rekama i ti projekti se najbolje prodaju, kaže on, i ističe da je kupovina takvih stanova prava investicija, jer će njihova vrednost rasti.

Izvor: www.b92.net